BG EN
Свали от:

FAQ

Как да сваля приложението?

Натисни тук или потърси "Hobo" в App Store или Google Play.

Как да платя?

Въведи данните от личната си дебитна или кредитна карта при регистрация или в твоя потребителски профил, подраздел “Метод на плащане”. Сумата от 3 лв. ще бъде изтеглена от картата ти и автоматично добавена във виртуалния ти баланс под формата на hobos (кредити) за бъдещи пътувания. Можеш да зареждаш по всяко време виртуалния си баланс в раздел Профил, подраздел Зареждане на баланс. Цената на услугата в гр. София е 1.60 лв. такса отключване и 0.20 лв. на минута; в другите градове - 1.00 лв. такса отключване и 0.20 лв. на минута.

Трябва ли да имам разрешително, за да карам скутер?

Не, не ти е нужен никакъв документ или разрешително, за да караш скутер. Просто се наслади на пътуването.

Как да намеря най-близкия Hobo скутер?

Отвори приложението и и ще видиш карта, която ти показва най-близките свободни скутери. Ако не виждаш налични скутери, разшири периметъра на търсене.

Как да отключа скутера?

След като намериш свободен скутер, сканирай QR кода, за да го отключиш. Ако е прекалено тъмно, може да въведеш ръчно 4-цифровия номер, разположен под QR кода. Приплъзни надясно бутона “Карай”.

Как да включа скутера?

След отключване скутерът издава звуков и светлинен сигнал. За да започнеш пътуване, постави крак върху скутера и се отблъсни веднъж от земя с другия. Внимателно натисни ключа за ускоряване отдясно на кормилото, след като поставиш и двата крака върху скутера. Използвай спирачката вляво на кормилото, за да намалиш скоростта. Пази баланс и карай внимателно.

Мога ли да паузирам пътуването си?

Докато си в активна сесия, можеш да натиснеш бутона "Пауза", за да спреш временно. Скутерът се заключва и не може да бъде нает от друг потребител. Имаш 5 безплатни минути, след което всяка следваща се таксува по 0.20 лв . Можеш да излезеш от режима на пауза и да продължиш пътуването си по всяко време.

Как да приключа пътуването си?

Просто приплъзни надясно бутона "Край" в мобилното приложение.

Какво е работното време?

Можеш да наемеш Hobo скутер между 06:00 и 03:00 всеки ден.

Какво ще стане, ако не приключа пътуването си?

Скутерът трябва да бъде заключен в края на пътуването ти. Ако скутерът не бъде заключен, пътуването не се счита за приключено и ще бъдеш таксуван за цялото време. Максималната такса за неприключило пътуване в рамките на деня е 100 лева.

Как се зареждат скутерите на Hobo?

Нашият екип се грижи лично всеки скутер да е зареден и в най-добро състояние за ползване.

Каква максималната дистанция, която мога да измина?

С напълно заредена батерия можеш да изминеш 50 км.

Какви правила трябва да спазвам?

Ограничението на скоростта е 25 км/ч. Трябва да се движиш по велоалеите, където е възможно, или на пътното платно, винаги най-вдясно. Забранено е скутерите да се движат по тротоари и пешеходни алеи. При навлизане в зона с намалена скорост, видима в картата на приложението, скоростта на скутерите намалява автоматично, така че да отговаря на местните законови уредби. Паркирай така, че да не пречиш на околните. Трябва да имаш навършени минимум 16 години. Не се препоръчва да караш под въздействието на алкохол или други упойващи вещества.

Какво да направя, ако скутерът се повреди?

За всички случаи на повреда, щета или липса на избрания от теб скутер, моля свържи се своевременно с екипа ни през приложението или на следния имейл: support@hobo.bg.

Какво да направя при инцидент на пътя?

Ако си станал участник в пътно-транспортно произшествие, както и в случай на нараняване, имуществена вреда вследствие на произшествие, или в случай на кражба, трябва да се свържеш незабавно с отдел Пътна полиция и да ни уведомиш за случая на support@hobo.bg.

Защитени ли са личните ми данни?

Защитата на личните ти данни е основен приоритет за нас. Информацията, която предоставят нашите клиенти е минималното необходимо, за да предоставим качествена и лесно достъпна услуга. Подробна информация можеш да откриеш в раздел „Политика за личните данни“.

За повече информация се свържете с нас на support@hobo.bg или +359 883 396 909.